13.4 C
Jurbarkas
2024 / 05 / 02

Pieno kokteiliai: skanus būdas atsigaivinti karštą vasaros dieną

Ar jau skaitėte?

Termometrų stulpeliams pasiekus 30-ies laipsnių ribą, ieškome būdų, kaip atsigaivinti ir aprūpinti savo organizmą skysčiais. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad numalšinti troškulį galima ne tik vandeniu, vaisvandeniais ar sultimis. Tam puikiai tinka ir įvairiausi pieno kokteiliai. Be to, tinkamai paruoštas gėrimas gali tapti ir subalansuotai mitybai tinkančia ledų kokteilų alternatyva.

- Reklama -

Šeimininkės.info – receptai ir kitos virtuvės gudrybės!


Nuo karvės pieno iki migdolų gėrimų

„Lietuvoje ir vėl stipriai pakilus oro temperatūrai, ekspertai rekomenduoja vartoti kuo daugiau skysčių. Pastebime, kad ne tik maisto gamybos, bet ir įvairiausių gėrimų ruošimo klausimais žmonės tampa vis išradingesni: pirkėjai organizmą gaivina ne tik vandeniu ar sultimis, bet ir pieno pagrindu ruoštais kokteiliais su šviežiais vaisiais ar uogomis, kurių asortimentas šiuo metu parduotuvėse itin didelis“, – teigia V. Juodkazienė.

Anot ekspertės, pastebimos tendencijos, kad žmonės yra linkę daugiau dėmesio kreipti į sveikesnę mitybą, skaityti produktų sudėtį ir domėtis sveikatai naudingais produktų pasirinkimais. Todėl pastaruoju metu įvairių augaliniu pagrindu pagamintų gėrimų, tokių kaip ryžių, migdolų, avižų gėrimai, paklausa auga, o augalinius gėrimus pirkėjai renkasi ne tik kaip gyvūninės kilmės pieno alternatyvą, bet ir kaip išskirtinesnių receptų ingredientą.

Puikiai dera su vaisiais ir uogomis

Pieno pagrindu ruošti kokteiliai – ne tik skanus, bet ir organizmui palankus gėrimas. Piene gausu svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip kalcis, fosforas, B grupės vitaminai, kalis ir vitaminas D. Be to, tai puikus baltymų šaltinis. Pieno ir jo produktų vartojimas gali užkirsti kelią osteoporozei ir kaulų lūžiams ir netgi padėti išlaikyti sveiką kūno svorį.

Pasak V. Juodkazienės, augalinio gėrimo produktai taip pat pasižymi įvairiausių vitaminų gausa. Kaip ir įprastame piene, šiuose gėrimuose yra daug baltymų. Taip pat juose yra daug svarbių mikroelementų, tokių kaip kalcis, fosforas ar vitaminas B12, o daugelis augalinių gėrimų dar yra ir praturtinti vitaminu D. Šie gėrimai galėtų tapti sveika ir skania alternatyva tiems, kurie netoleruoja laktozės arba vadovaujasi veganiškos mitybos principais.

Tiek pienas, tiek augaliniai gėrimai – labai universalus, įvairiems gaiviems kokteiliams puikiai tinkantis ingredientas. Juos galima gaminti maišant su įvairiomis uogomis: braškėmis, šilauogėmis, mėlynėmis, vyšniomis ar vaisiais: bananais, kiviais, kaulavaisiais tokiais kaip persikai, nektarinai ar slyvos. Jeigu norisi riebesnio kokteilio, V. Juodkazienė juos siūlo pagardinti mėgstamo skonio ledais, jeigu norisi saldžiau – į kokteilius galima įmaišyti kelis šaukštelius uogienės, šokoladinio ar karamelinio sirupo.

- Reklama -

Sveikesnėms tokių kokteilių versijoms pasaldinti puikiai tiks ir medus, agavų ar klevų sirupas. Be to, į kokteilius galima įmaišyti ir įvairiausių vitaminų kupinų žalumynų ar ispaninio šalavijo sėklų. Pavyzdžiui, pieno ir bananų kokteilį pagardinti puikiai tinka ir špinatai. O karštą dieną į juos reikėtų nepamiršti ir įdėti kelis ledukus. Dar vienas puikus būdas kokteilį paversti gaivesniu – jį ruošti naudojant jau sušaldytus vaisius ar uogas.

V. Juodkazienė siūlo paprastai paruošiamus, tačiau skanius bei gaivius kokteilių receptus, kurie patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Pieno kokteilis su bananais ir vaniliniais ledais

Jums reikės:

  • 250ml pieno
  • 1 šaukšto su kaupu vanilinių ledų
  • 2 susmulkintų bananų
  • Žiupsnelio cinamono
  • Saujos šviežių vyšnių

Pagaminimas:

Visus ingredientus sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Jeigu norisi, kad kokteilis būtų dar gaivesnis – kartu su produktais galima sutrinti ir kelis ledukus.

Veganiškas migdolų gėrimo kokteilis su uogomis

Jums reikės:

  • 250ml migdolų gėrimo
  • Saujos šilaugių
  • Saujos braškių
  • Saujos aviečių
  • Šaukštelio ispaninio šalavijo sėklų

Pagaminimas:

Visus ingredientus sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Jeigu norisi saldžiau kokteilį galima pagardinti šaukšteliu medaus, agavų ar klevų sirupo. O, kad kokteilis būtų dar gaivesnis – kartu su produktais galima sutrinti ir kelis ledukus. Skanaus!

Vaida Budrienė
„Iki“ komunikacijos vadovė

TOP naujienos

Horoskopai rugsėjo 2 dienai

AVINASDiena ganėtinai padrika ir chaotiška. Blaškysitės tarp jus erzinančių kompromisų ir aplinkiniams nepriimtino užsispyrimo. Beje, iš principo visi siekia to paties, tik mato skirtingus...

ORAI: Antradienio dieną vietomis truputį pasnigs, vietomis iki 9–11 laipsnių šalčio

Antradienio dieną vietomis, daugiausia Pietvakarių Lietuvoje, truputį pasnigs. Vėjas rytų, šiaurės rytų, 8–13 m/s. Aukščiausia temperatūra 3–8, šiaurės rytiniuose rajonuose vietomis 9–11 laipsnių šalčio. Trečiadienio...

Ne taip sudėtinga, kaip gali atrodyti: lazanijos receptas, kuris Italiją perkels ant jūsų stalo

Tapusi kone Italijos vizitine kortele, palikusi ryškią žymę populiariojoje maisto kultūroje ir netgi JAV turinti jai specialiai skirtą dieną, kuri minima liepos 29-ąją. Tai...

Lietuviškomis citrinomis vadinamų svarainių derlius: nebrangūs būdai juos pasiruošti žiemai (receptas)

Vieni rūgščiausių lietuviškų vaisių jau geltonuoja soduose, todėl verta pradėti juos išradingai ruošti žiemai. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologės Linos Barčaitės, svarainių panaudojimo...

Kovo 1-oji: vardadieniai, dienos INFO

Kovo 1-oji – Nulinės diskriminacijos diena; Tarptautinė žmonių su negalia vežimėlio diena. Kovo pirmoji, penktadienis, (penktoji 9-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 304 dienos. Savo vardadienius šiandien švenčia Alba, Albas, Albinas, Antanina, Antanė, Eudora,...

Patiekalas – nepaliekantis abejingų: picos gaminimo subtilybės ir receptai

Turtinga Italijos istorija bei kraštovaizdžiai gniaužia kvapą, o itališkos virtuvės patiekalais žavisi visas pasaulis. Pagalvojus apie Italiją, pirmiausia vaizduotėje iškyla įspūdingo grožio pakrantės, neaprėpiama makaronų įvairovė bei gardžios picos. Visgi, šis patiekalas netruko išpopuliarėti...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS