18.8 C
Jurbarkas
2024 / 07 / 05

„Iki“ pataria: tokių obuolinių pyragaičių dar nebūsite ragavę – vietoje tešlos panaudokite sveikesnę nebrangią alternatyvą

Ar jau skaitėte?

Gausėjantis obuolių derlius tiesiog kviečia vis dažniau kepti aromatingus pyragus. Visgi, kartais nesinori nei daug laiko leisti virtuvėje, o gal ir tesinori vos kelių saldžių obuolinių kąsnelių. „Iki“ konditeris Thierry Lauvray siūlo išbandyti netradicinį rudeniu tiesiog kvepiantį desertą – saldžius ryžių miltų lapų suktinukus. Jiems pagaminti reikės tik 5 nebrangių ingredientų, o laiko nesugaišite daug.

- Reklama -

Atskleidė mylimiausią obuolių rūšį

Obuoliai ištisus metus yra vienas populiariausių vaisių pirkinių krepšeliuose, o rudenį perkami ypač gausiai, pastebi Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Ji išduoda, kad lietuviai turi aiškius favoritus plačioje obuolių rūšių įvairovėje.

Obuoliai.

„Patys populiariausi – sveriami obuoliai „Šampion“, kurie yra sultingi, švelnaus skonio ir pasižymi ypač skaniu cukrų ir rūgščių deriniu. Jie mėgstami ir dėl to, kad tinka vartoti visaip – valgyti šviežius, spausti sultis, kepti. Po jų rikiuojasi auksinės spalvos „Golden“ ir saldieji „Delikatesas“. Statistika išduoda ir lietuvių smalsumą, mat noriai išbandomos ir naujai pasirodžiusios obuolių rūšys, – pastebi V. Budrienė.

Nepalikite obuolių ant spintelės

Kad parsineštais obuoliais namuose būtų galima mėgautis ilgiau, svarbu juos ir tinkamai laikyti. Teisingai tai darant, net ir šiandien nusipirktus vaisius galėsite valgyti kelis mėnesius, sako „Iki“ daržovių ir vaisių skyriaus darbuotoja Jolanta Sabaitienė.

„Ideali vieta – rūsys. Obuolius rekomenduojama laikyti medinėse dėžėse, išklotose laikraščiu, jie neturėtų būti uždengti. Jeigu yra galimybė, patalpoje pravartu palikti pravirą langą, kad į rūsį patektų šiek tiek šviežio oro. Jeigu rūsio neturite, nepalikite jų dubenyje ant spintelės. Obuoliai išliks švieži ir traškūs, jei bus laikomi šaldytuve. Geriausia juos dėti į vaisių ir daržovių stalčių, kurį turi dauguma šaldytuvų. Šioje vietoje puikios būklės jie išsilaikyti gali ir iki kelių mėnesių“, – pataria vaisių žinovė.

Ji įspėja, kad su šiais iš pirmo žvilgsnio kietais vaisiais reikia elgtis atsargiai – bet koks obuolių sumušimas ar žievelės įtrūkimas sutrumpina jų galiojimo laiką. Taip pat verta prisiminti, kad daugiausia vitaminų slypi iškart po jų žievele, todėl ją naudingiau suvalgyti nei vaisius lupti.

- Reklama -

Greitas, pigus ir lengvas desertas – cinamoniniai obuolių suktinukai

„Spring rolls“ – daržovių suktinukai ryžių miltų lapuose – Lietuvoje pastaraisiais metais tapę pamėgtu nebrangiu ir organizmo neapsunkinančiu užkandžiu. Ar jie gali būti ir saldūs? Niekas tam neužkerta kelio, įsitikinęs virtuvėje eksperimentuoti mėgstantis „Iki“ konditeris Thierry Lauvray.

„Panaudojus vos kelis prieskonius – cinamoną ir cukrų, lengvai sukursite tradicinį obuolių pyragą primenantį kvapą ir skonį. Jeigu norite dar labiau palepinti pojūčius, galima įdėti ir vanilės ankšties minkštimo. Tuomet vertėtų naudoti ir mažiau cukraus. Iškepusius suktinukus galite valgyti vienus, taip pat jie derės su ledais ar vaniliniu padažu“, – pataria Th. Lauvray.

Reikės:

  • 4-6 obuolių,
  • 1/3 puodelio rudojo cukraus,
  • 1 šaukštelio cinamono,
  • ryžių miltų popieriaus,
  • 2 šaukštų sviesto,
  • aliejaus kepimui.

Papildomai galite panaudoti ir vanilės ankštį.

Gaminame:

1. Nulupkite obuolius ir supjaustykite kubeliais. Puode išlydykite sviestą, sudėkite obuolius, cukrų ir cinamoną (jeigu naudojate – ir vanilės ankšties minkštimą). Uždenkite ir palikite troškintis (apie 10 min.), retkarčiais pamaišydami. Tada atidenkite ir palikite kuriam laikui atvėsti.

2. Paruoškite ryžių popierių pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus (paprastai juos reikia šiek tiek pamirkyti vandenyje arba tik sudrėkinti). Į vidurį įdėkite šiek tiek obuolių įdaro. Užlenkite viršų ir apačią, tuomet susukite cigaro forma. Būkite atsargūs – nesuplėšykite popieriaus.

3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir suktinukus kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusius išimkite ant popierinio rankšluosčio. Tuomet galite dar šiek tiek pabarstyti cinamonu – ir patiekite.

Vaida Budrienė
„Iki“ komunikacijos vadovė

TOP naujienos

Policijos pareigūnai primins dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojams jų atsakomybę

Dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojai yra viešojo judėjimo dalyviai. Jiems galioja nustatytos taisyklės, o už jų nesilaikymą skiriamos baudos nuo 10 iki 230 eurų....

Padarykite paslaugą savo organizmui: kaip paruošti vieną populiarią mėsos rūšį, jog ši taptų sveikatai palankesnė

Vištiena yra labiausiai paplitusi mėsa pasaulyje: jos populiarumą lemia palyginti švelnus skonis, universalumas gaminant maistą ir pritaikomumas įvairių kultūrų virtuvėms. Gydytoja dietologė dr. Edita...

Namų SPA: kokie grožio prietaisai turėtų atsirasti jūsų namuose

Per pastaruosius kelerius metus grožio pasaulis tapo neatsiejamas nuo technologijų. Įvairių prietaisų pagalba šiandien galime mėgautis grožio procedūromis neišeinant iš namų. Prekybos tinklo „Senukai“...

Kad atostogos neapkarstų: 4 patarimai širdininkams

Liepos pradžioje panaikinus karantiną ir sušvelninus apribojimus, lietuviai suskubo planuoti atostogas užsienyje ar šalies viduje, tačiau apsvarstyti derėtų ne tik kelionės kryptį ar lagamino...

Palygino „Kerpame kainas“  produktus: reguliarių kainų karpymas „Iki“ prekybos tinkle davė efektą

Spalio mėnesį „Kerpame kainas“ produktų reguliarias kainas skirtingose prekių kategorijose ypač aktyviai mažino „Iki“ parduotuvės. Nauja iniciatyva prekybos tinklui leido reguliarias pigiausių produktų kainas išlaikyti tokias pačias kaip konkurentų parduotuvėse. Tai praėjusį mėnesį užfiksavo...

3 idėjos, kaip pasigaminti Velykų antį (+ receptai)

Jei vis dar ieškote idėjų, ką patiekti ant Velykų stalo, kepta antis neabejotinai sukurs šventinę atmosferą. Norint paprastai ir skaniai ją paruošti reikia žinoti vos kelias taisykles. Kur kas sudėtingiau išsirinkti vieną iš daugelio...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS