Paminėkite Saldžiausią dieną metuose: receptai, kuriuos įvertins kiekvienas smaližius

0
32

Spalio 16 d. minima kaip Saldžiausia diena metuose. Ji kaskart minima trečiąjį spalio šeštadienį. Šią dieną įprasta dovanoti nedideles saldžias dovanas draugams bei artimiesiems. O „Mantingos“ gamybos ekspertai nusprendė pagelbėti visiems smaližiams, norintiems paminėti šią dieną, bei pasidalijo itin saldžiais bei nesunkiai pagaminamais receptais.

Spurgų tortas

Jums reikės skirtingų skonių „Mantingos“ DONUTS pagal žmonių skaičių. Ir atitinkamai pagal DONUTS kiekį – maskarponės ir tepamo „Philadelphia“ sūrio.

Maskarponės ir „Philadelphia“ sūrius išsukite maišyklėje iki vientisos masės. Iš DONUTS dėliokite norimą formą – piramidę, bokštą, kubą. Sluoksnius pertepkite sūrio kremu. Kai forma bus baigta, iš viršaus tortą taip pat padailinkite sūrio mase.



„Mantingos“ naujų gaminių departamento vadovė Ramunė Puzinienė dalijasi, jog spurgų DONUTS saldumas ir sūrių švelnumas puikiai dera tarpusavy. Ji taip pat priduria, kad kremui pasigaminti, mėgstantiems dar saldžiau, galima naudoti ir cukraus pudrą: „Maskarponės ir „Philadelphia“ sūrius su cukraus pudra išsukite maišyklėje iki vientisos masės ir turėsite dar saldesnį kremą pertepimui“.

Šviežios bandelės

„Šviežias bandeles pasigaminti itin paprasta. Jums reikės sluoksniuotos „Mantingos“ bemielės tešlos, šokoladinio kremo ir kiaušinio“, – sako R. Puzinienė.

Atitirpinkite sluoksniuotą bemielę tešlą, šiek tiek iškočiokite. Supjaustykite į trikampėlius, užtepkite šokoladinio kremo ir susukite. Kiekvieną bandelę patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 min.

Kruasanų ir varškės apkepas

Jums reikės:

  • 4–6 kruasanų;
  • 1 mango;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 ml pieno;
  • 200 g kreminės varškės;
  • kelių šaukštų cukraus arba medaus (nebūtina);
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Beje, šiam receptui puikiai tiks tiek įprasti, tiek dviejų spalvų kruasanai: „Pastarieji yra dviejų skirtingų tešlų rūšių sujungimas į vieną produktą, viena jų suteikia paviršinį sluoksnį. Ši idėja buvo įgyvendinta mažose Europos kepyklose, kuriose gaminiai formuojami rankomis. Esame vieni pirmųjų industrinių gamintojų Europoje, kurie sugebėjo šių kruasanų procesą automatizuoti“, – dalijasi R. Puzinienė.

Kruasanus sudėkite į kepimo formą, didesnius galite sulaužyti. Nulupkite, supjaustykite mangą ir išdėliokite kepimo formoje. Kiaušinius išplakite su pienu, varške, cukrumi bei vanile ir užpilkite ant kruasanų.

Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Kad būtų dar saldžiau galite papuošti turimomis šviežiomis uogomis.